k2 Ifjúsági Program

 

MEGRENDELHETŐ ELŐADÁSAINK A k2 IFJÚSÁGI PROGRAMBAN:

SZOPHOKLÉSZ : ANTIGONÉ <- kattints!

ROBERT MERLE : HŰSÉG (Mesterségem a halál) <- kattints!

FÁBIÁN PÉTER : RINOCÉROSZOK <- kattints!

KOSZTOLÁNYI, FÁBIÁN : KI VELE, NÉRÓ! (Nero, a véres költő) <- kattints!

PETŐFI SÁNDOR : AZ APOSTOL <- kattints!

SHAKESPEARE : HAMLET <- kattints!

FÁBIÁN PÉTER : ANYEGIN.HU <- kattints!

 

Kedves Emberek!

Társulatunk 2017 óta foglalkozik a középiskolás korosztályt megszólító előadások létrehozásával. Előadásaink a legkülönbözőbb, fiatal felnőtteket érintő problémákkal foglalkoznak, mégis kimutatható bennük néhány közös motívum: az önálló, szabad gondolkodásra késztetés, a több nézőpont felmutatásának igénye, a provokáció és kérdezés, valamint a kritikai gondolkodásra, a véleményformálásra való nevelés szándéka.

Ifjúsági Programunkban megtalálhatóak a középiskolai olvasmánylistán kötelező, vagy ajánlott olvasmányként feltüntetett művekből készült színpadi adaptációk (Antigoné, Az apostol, Ki vele, Néró!), az érettségi előtt álló korosztálynak szóló, történelmi kérdésekkel foglalkozó előadás (Hűség – Robert Merle “Mesterségem a halál című regényéből), valamint a klasszikus irodalmi alapművet nélkülöző, kimondottan egy diákságot érintő problémával foglalkozó, kortárs magyar drámából született produkció is (Rinocéroszok).

Előadásaink mindegyikéhez tartozik levezető beszélgetés, vagy feldolgozó foglalkozás. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok – mindamellett, hogy minőségi színházi élményben részesülnek – elmondhassák véleményüket az előadásban felmerülő problematikáról, kérdezhessenek, vitatkozhassanak, illetve, hogy a bennük felgyűlt gondolatoknak és érzéseknek játékosan, színészeink közreműködésével adhassanak hangot.

A k2 Ifjúsági Program előadásai havi rendszerességgel megtekinthetők A MU Színházban, illetve a Benczúr Házban, de mindegyik produkció alkalmas arra, hogy osztálytermi körülmények között is előadható legyen, így szívesen utaztatjuk azokat középiskolákba Budapestre, vidékre és a határontúlra is.

Köszönjük, ha osztjátok és eljut sok emberhez, főleg a tanár-diák vonalon. Ezer hála és szeretet!

A k2 Színház csapata