Előadások betöltése

Rinocéroszok

avagy a diákcsíny-enciklopédia

Jegyvásárlás

január 15

Helyszín
MU Színház
Kőrösy József u. 17.
Budapest, Budapest 1117 Magyarország
+ Google Térkép
+36 1 209 4014
http://www.mu.hu/

“Sao Paoló-i brazil diákok egy csoportja egy orrszarvút szemelt ki csínytevésük főszereplőjének. Történt ugyanis, hogy 1959-ben a brazil metropoliszban éppen választásokhoz készülődtek az állampolgárok, ám a szavazást a diákok meghekkelték: egy 5 éves, Cacareco névre hallgató patást indítottak.
A tanulók Cacareco nevét nyomtattak a választási ívekre, s bár az állat elsöprő győzelmet aratott, a hatóságok érvénytelenítették a jelöltségét.”

Mióta világ a világ, diákcsínyek tömkelege nyűgözi le és borzasztja el az iskolák közösségeit, és a közvéleményt. De mi is a diákcsíny, és mi szükség van rá? A diáknak jogában áll hangot adni véleményének, ugyanakkor kötelessége betartani az iskola szabályait. Akkor a csínytevés a véleménynyilvánítás szabad formája, vagy bűncselekmény? Hol a határ a szellemes kritika és az ízléstelenség között?

Ezeket a kérdéseket fogalmazza újra a k2 Színház legújabb tantermi elődásában, melyben valóban megtörtént diákcsínyek kerülnek feldolgozásra a diákok segítségével.

Játsszák

  • Borsányi Dániel
  • Borsi-Balogh Máté m.v.
  • Domokos Zsolt

 

Közreműködők

  • Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn
  • Rendező: Fábián Péter

***

A tantermi előadásról további információ és megrendelés a k2rinoceroszok@gmail.com címen keresztül lehetséges.